2024. május. 21. kedd

Hogyan tudunk színvonalas, az előírásoknak megfelelő bölcsődét működtetni? Milyen módon lehet megoldani a különböző vezetői feladatokat, az előírt dokumentációs kötelezettségek teljesítését? Hogyan állhatunk helyt a bölcsődei nevelés főbb helyzeteiben? Milyen feltételei vannak a gyermekbarát környezet kialakításának?

A minőségi gyermekellátás alapvetően függ a gyermekbarát környezettől, a színvonalas gondozástól, valamint a kisgyermeknevelő meghatározó szerepétől. Képzésünk célja, hogy a bölcsődei munkára vonatkozó szakmai ismeretek, tapasztalatok átadásával, a közös gondolkodás eredményeit is felhasználva nyújtsunk gyakorlatias segítséget a kisgyermeknevelőknek, szakmai vezetőknek. Nem kevesebbet szeretnénk közösen elérni, minthogy a gyermekek szükségleteit a nevelők úgy tudják kielégíteni, hogy közben egyúttal a gyermeknevetést is megőrizzék.

Az eredményes munkához ugyanakkor nélkülözhetetlen a működést szabályozó jogszabályi rendelkezések, így a Bölcsődei Nevelés-Gondozás Országos Alapprogramjának ismerete, gyakorlati alkalmazásának elsajátítása. Ez a kormányzati támogatással megvalósuló jelentős bölcsődefejlesztési program miatt is fokozott hangsúlyt kap, hiszen a bölcsődei ellátást (bölcsőde, mini bölcsőde formájában), vagy bölcsődei szolgáltatást (családi, illetve munkahelyi bölcsőde) nyújtó intézmények száma nagymértékben bővült.

„Gondolkodjunk együtt!” című szakmai programunkon közösen járjuk körbe a gondozás – nevelés – vezetés hangsúlyos kérdéseit és adunk gyakorlatias válaszokat azok megoldására.
A hét fontos témát felölelő, minősített szociális továbbképzésünkön részt vevő kisgyermeknevelők 5 kreditpontra jogosultak.
2023. szeptember 2-i szakmai tanácskozásunk részletes tematikáját ide kattintva töltheti le.

Előadóink Nagy Béláné (bölcsődei szakértő) és Bertalan Csilla (mentálhigiénés segítő).

Vegyen részt szakmai programunkon és segítünk príma bölcsődét építeni!

Időpont és helyszín

2023. szeptember 2.

1081 Budapest, Szilágyi utca 3. 1./3.

Jelentkezés a képzésre

Gyakorlatias útmutatást szeretne a gondozás, nevelés, vezetés területén?

Jelentkezés a képzésre

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel ingyenes tájékoztatónkra.  

Tovább a hírlevél feliratkozáshoz→

Előadás anyagok letöltése

A kapott kóddal letöltheti az előadások anyagait az alábbi linken:képzés anyagok