2020. március. 28. szombat

2020. február 15-én léptek hatályba a felnőttképzés és szakképzés részletszabályait tartalmazó kormányrendeletek.

A felnőttképzési kormányrendelet – 11/2020. (II. 7.) Korm. rendelet a felnőttképzésről szóló törvény végrehajtásáról – a felnőttképzési tevékenység bejelentésének, engedélyezésének, dokumentálásának, minőségbiztosításának részletszabályait tartalmazza. A 12/2020. (II. 7.) Korm. rendelet a szakképzésről szóló törvény végrehajtásáról támpontokat ad a vizsgáztatási szabályokról, a programkövetelményekről, a részszakmák megszerzésének szabályairól felnőttképzési jogviszony keretében és további olyan szakképzési szabályokról, melyek a felnőttképzés területén is fontosak.

A szabályozás oldaláról így teljes lett a kép. A felnőttképzők számára most felkészülési időszak következik, ami a szabályok értelmezéséről, intézményi adaptációjáról szól.

A „Felnőttképzési szabályfeltárás” című szakmai rendezvényen áttekintjük a felnőttképzőket érintő részletszabályokat, segítve ezzel a szükséges lépések megtervezését, a helyes döntések előkészítését. Győri konferenciánk programját ide kattintva töltheti le.

2020. március 18-i rendezvényünk előadói Nagy Zsolt (felnőttképzési szakértő), Dr. Henczi Lajos (andragógus, egyetemi oktató, az Adultus Alapítvány felnőttképzési szakértője) és Bertalan Tamás (felnőttképzési szakértő, az Adultus Alapítvány kuratóriumának elnöke).

 Vegyen részt szakmai konferenciánkon és közérthető áttekintést nyújtunk az átalakuló szabályozásról!

 

Időpont és helyszín

2020.03.18.

Webkonferencia online részvétellel

Jelentkezés a konferenciára

Tiszta képet szeretne az új szabályozás részleteiről?

Jelentkezés a konferenciára

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a szak- és felnőttképzés területét érintő rendezvényeinkről és új kiadványainkról elektronikus hírlevelünkből! Iratkozzon fel most ingyenes tájékoztatónkra!

Tovább a felnőttképzési hírlevél feliratkozáshoz

Előadás anyagok letöltése

A kapott kóddal letöltheti az előadások anyagait az alábbi linken:konferencia anyagok